Reisblog Reisverhalen

Vakantie boeken naar de Turks- en Caicoseilanden

Vakantie boeken naar de Turks- en Caicoseilanden

Vakantie boeken naar de Turks- en Caicoseilanden? Wat mij betreft is dat geen slechte keuze!

De Turks- en Caicoseilanden zijn in werkelijkheid twee eilandgroepen die op hun beurt weer behoren tot de Antillen. De Turks- en Caicoseilanden zijn beroemd vanwege de kenmerkende poederzandstranden die je vrijwel nergens anders tegenkomt. De stranden zijn zeer uitgestrekt en je komt er met een beetje geluk niemand tegen.

Voor welke vakantiegangers geschikt?

De Turks- en Caicoseilanden zijn naar onze mening geschikt voor vooral de toerist die eens lekker op adem wil komen. Je komt hier dan ook echt tot rust. Soms bekruipt je zelfs het gevoel alsof je alleen bent op de wereld… Ook voor de watersporters is er voldoende te beleven. Want deze eilandengroep herbergt het op twee na grootste koraalrifsysteem van de wereld! Snorkelen kan hier uitstekend. Het zeewater is kristalhelder en het water heeft bovendien een goede temperatuur.

360 kilometer aan zandstrandenTurks- en Caicoseilanden

Aan zandstranden hebben de eilanden ook al geen gebrek (meer dan 360 km in totaal). Conclusie: Je gaat naar de Turks- en Caicoseilanden toe om vooral lekker de rust op te zoeken. Aan natuurschoon, ruimte én privacy heb je geen gebrek!

Klimaat

Op de eilanden heerst een tropisch klimaat. Binnen dit klimaat zijn er twee seizoenen: Een droog seizoen en een nat seizoen. Voorkom dat je in de z.g. ‘natte periode’ je vakantie doorbrengt op één van deze eilanden. Want in het regenseizoen is de luchtvochtigheid vaak erg hoog. Het natte seizoen begint omstreeks juli en eindigt in december. In deze periode is de kans op tropische stormen ook erg hoog. De Turks- en Caicoseilanden liggen namelijk precies op de route die de stormen in het gebied volgen.

Natuurpracht

De meeste mensen die een vakantiereis hebben geboekt naar de Turks- en Caicoseilanden, die sluiten deze eilanden voorgoed in hun hart. Maar weinig tropische bestemmingen kunnen de schoonheid van de Turks- en Caicoseilanden overtreffen. De koraalriffen liggen als verborgen parels op jou te wachten in een azuurblauwe zee. En de uitgestrekte, spierwitte stranden zijn een genot voor ieders oog. ‘s Nachts kom je (als je een beetje geluk hebt) schildpadden tegen op het strand. Ieder jaar leggen ze rond dezelfde periode hun eieren onder het zand. We raden je aan om daarvoor naar Salt Cay te gaan. Overdag kan je walvissen spotten. Het binnenland is trouwens redelijk vlak maar niet minder mooi! Zo is Noord Caicos een mooie omgeving en in dat gebied komen van nature veel flamingo’s voor.

Bezienswaardigheden op de Turks- en Caicoseilanden

  • Erg leuk is het om een scooter te huren en de omgeving toerend te verkennen;
  • Maak een boottocht;
  • Geniet van het bijzondere onderwaterleven en ga snorkelen! Er zijn meerdere duiklocaties;
  • Bezoek het bijzondere vogelreservaat French Cay;
  • Het grottenstelsel, de Conch Bar Caves, ligt in het National Park en is het bezoeken meer dan waard.

Eten en drinken

Als toerist kan je kiezen uit veel verschillende restaurants en diverse gerechten.

 

 

 

Je houd misschien ook van..